Måling i DOI – Gemius

Danske Medier Research har indgået aftale med Gemius om levering af markedsmålingen af internettrafik med start fra 2020.

Den valgte løsning, som altså træder i kraft fra 2020, vil indeholde måling af websites, apps og streams på alle relevante platforme, og levere nøgletal til markedet for de enkelte platforme samt total. Den kommende udvikling af målingen skal således sikre, at vi både får et billede af helheden og detaljen i brugen af online medier, på tværs af websites og apps, og at vi får dette med samme frekvens og opdatering som i dag.

De grundlæggende elementer for målingen er en script-baseret måling af trafik på de deltagende udgivelser og et online-rekrutteret panel på 50.000+ respondenter, til beskrivelse af brugerprofiler og adfærd for alle platforme på vore udgivelser.

Rapporteringen af markedsdata vil fra 2020 ske dagligt og det vil fortsat være muligt at beregne nøgletal uden begrænsninger på periode. Derudover vil der være en online portal med hyppig opdatering af toplister.

I takt med at løsningen rulles ud, vil der løbende blive leveret detaljeret dokumentation af de enkelte elementer til alle deltagere i målingen.

Mit site skal med i målingen, hvad skal jeg gøre?

Man skal til audience-dk@gemius.com indsende oplysninger om sine sites/apps:

  • 1. Liste over sites/apps som skal måles. (Navn på site/app, Udgivernavn, URL, etc.) og tilknyttet liste over brugere som skal have adgang til kontoen for de enkelte sites/apps (navn/e-mail). Brug eventuelt denne skabelon:
  • 2. Brugerne på den liste, skal selv oprette sig som brugere af systemet her; https://prism.gemius.com/app/newaccount. Dermed opnår de adgang til konto for site/app, hvor scripts og relevant vejledning kan hentes, og trafikmålingen kan følges.

Herefter matcher Gemius listen med brugere og sites med de oprettede brugere i systemet og der er nu adgang til de relevante sites/apps/streams – ”projects”.

Gemius fremsender samtidig scripts og vejledning til scripting til brugerne på listen, både scripts og vejledning kan også hentes direkte i systemet, for de ”projects” brugeren har adgang til.

Så er det bare at gå i gang med at scripte.

Samtykke og cookiepolitik

Vær i forbindelse med scriptingen særligt opmærksom på at opdatere information om cookies og indhentning af samtykke, ved opdatering af scripts, som altid.

Se i den forbindelse retningslinjer og vejledninger fra Danske Medier Research her: