Scripting i DOI – sådan gør du

For korrekt opgørelse af trafik og brugertal er det vigtigt at alle udgivere måler trafik = afvikler scripts, på samme måde. Her kan du se hvad du skal gøre for at blive målt rigtigt.

I Dansk Online Index er der, alt efter udgiverens set-up af website, forskellige muligheder for opsætning af tracking som passer til disse, og som skal efterleves.

Den senest gældende scripting vejledning skal altid findes i Gemius Prism (tidligere versioner kan læses herunder), men den væsentligste pointe er; du må ikke måle den første sidevisning med (eller sætte cookies ved den sidevisning), medmindre der er samtykke til det:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [926.16 KB]

Ikke alle browsere eller operativsystemer opfører sig ens. Derfor er det ligeledes en væsentlig pointe at trafik (sidevisninger) potentielt kan blive opgjort forskelligt, når afvikling af indhold foregår under forhold som ikke nødvendigvis generer en ny “pageload” (og med det afvikling af tællekoden), men tilgår f.eks. indhold som er “cached”, kun opdaterer 40%+ af sidens indhold, eller andet, men alligevel konstituerer en “ny sidevisning”.

Ønsker man at tælle disse nye sidevisninger, som ikke genererer ny page/script-load er det tilladt ifølge regelsættet for DOI, men fordrer at man anvender en særlig funktion i Gemius script:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [20.62 KB]

Det er væsentligt at holde sig for øje at brugen af “Do Not Track” (DNT) eller Gemius “Hit Function” vil have betydelig indflydelse på de trafikniveauer man vurderer for f.eks. sidevisninger, idet muligheden for, og kvaliteten af målingen af disse, er direkte påvirket af måden man integrerer tællekoden på.

Kontakt Danske Medier Research for yderligere information